Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwen-bouwen.be
banner image

voordelen zonnepanelen

Met zonnepanelen geniet je van een groot aantal voordelen. Zo is een zonnepanelen-installatie niet alleen goed voor je portemonnee, maar draag je ook bij aan een duurzamere toekomst. Hieronder zetten we de 4 voornaamste voordelen van zonnepanelen uiteen. Waarom moet je de overstap maken naar zonnepanelen? Je leest het hier!

Waarom zonnepanelen een goed idee zijn…
1. Lagere energierekening
2. Milieuvriendelijke investering
3. Premies en financiële voordelen
4. Verhoogde waarde van je woning

 

 

Hoe ben ik zeker van de beste zonnepanelen-installatie?

Welke zonnepanelen je best kiest hangt af van je jaarlijkse stroomverbruik, je budget, het formaat van je dak, … In elk geval garandeer jij jezelf van een optimale zonnepanelen-installatie als je rekening houdt met de volgende aandachtspunten:

 • Legplan op maat: een vakman stelt een legplan op zodat jij optimaal gebruik kan maken van zonnepanelen op je dak. Hierbij houdt hij rekening met mogelijke schaduwval, de oriëntatie van de panelen, de hellingshoek, …
 • Hoogwaardige zonnepanelen: een vakman werkt alleen met de beste zonnepanelen van kwalitatieve merken. Zo ben je zeker van een lange levensduur, een optimale opbrengst van groene stroom, …
 • Juiste omvormer: om een optimaal rendement te halen met je zonnepanelen heb je de juiste omvormer nodig. Zo moet het vermogen van de omvormer goed afgestemd zijn op het totale vermogen van je panelen. Ook het type omvormer speelt een rol. Liggen je panelen allemaal in dezelfde richting en is er geen schaduw? Dan is een string omvormer bv. de beste keuze.
 • Erkende installateur: om zeker te zijn van een kwalitatieve, correct geplaatste zonnepanelen-installatie werk je best samen met een erkende installateur. Hij stelt een legplan op jouw maat op, berekent het vereiste vermogen van je installatie, …

Geïnteresseerd in zonnepanelen? Maak gebruik van onze gratis offerteservice en ontvang 2 à 3 voorstellen van erkende installateurs actief in jouw buurt.  Start je aanvraag hier.

zonnepanelen

 

1. Lagere energierekening

Zonne-energie is uiteraard helemaal gratis. Daardoor geniet je met een zonnepanelen-installatie van de volgende voordelen:

 • Besparen met groene energie: dankzij zonnepanelen kan je flink besparen op je stroomfactuur. Ook met een digitale meter verbruik je nog altijd veel minder elektriciteit. Het komt er wel op aan om zoveel mogelijk stroom te verbruiken op het moment dat de zon schijnt.
 • Snelle terugverdientijd: de terugverdientijd is afhankelijk van hoe groot de investering is en hoeveel groene stroom je installatie jaarlijks opbrengt. Gemiddeld is de terugverdientijd 8 à 12 jaar. Als je weet dat kwalitatieve zonnepanelen 25 à 40 jaar meegaan, ben je dus zeker van een erg rendabele investering.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier: als je zelf je elektriciteit opwekt met zonnepanelen, ben je veel minder afhankelijk van je energieleverancier. Zeker in tijden van sterk schommelende energieprijzen is dat een belangrijke troef.

BELANGRIJK: ben je benieuwd hoeveel jij jaarlijks kan besparen op je stroomfactuur met zonnepanelen? En hoeveel de terugverdientijd bedraagt? Vraag gratis advies aan een erkende installateur.

 

2. Milieuvriendelijke investering

Energie besparen is natuurlijk niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Waarom zijn zonnepanelen zo’n duurzame optie? Ten eerste stoot je geen CO2 uit, aangezien je geen fossiele brandstoffen nodig hebt om stroom op te wekken met zonne-energie. Ten tweede hebben zonnepanelen een erg lange levensduur. De meeste panelen gaan zo’n 25 jaar mee, maar bij glas-glas panelen loopt dat zelfs op tot 40 jaar.

 

Bereken het benodigde vermogen van jouw zonnepanelen

Wil je zonnepanelen plaatsen, maar weet je niet voor welk vermogen je moet gaan?  Maak gebruik van onze gratis offerteservice en vergelijk voorstellen van 2 à 3 vakmensen actief in jouw buurt. Een erkende installateur kan precies berekenen welk vermogen je nodig hebt op basis van je stroomverbruik, je dakoriëntatie … Start je aanvraag hier.

 

3. Premies & financiële voordelen

Met zonnepanelen dalen je energiekosten aanzienlijk. Bovenop die besparing kan je de kosten van je investering drukken met verschillende financiële voordelen:

 • Fluvius zonnepanelenpremie: ben je geïnteresseerd in zonnepanelen? Dan loont het zeker om een aanvraag in te dienen voor de zonnepanelenpremie van Fluvius. Hiermee kan je tot 40% van de investeringskosten (incl. btw) terug krijgen.
 • Energielening: beschermde afnemers, mensen met een tegemoetkoming van het ziekenfonds, … komen in aanmerking voor de Energielening. Hiermee kunnen ze maximaal €15.000 lenen voor investeringen in energiebesparende middelen. Hierbij hoort een looptijd van 10 jaar en een rentepercentage van 0%.
 • Verlaagd btw-tarief: laat je zonnepanelen plaatsen door een vakman en is je woning ouder dan 10 jaar? Dan geniet je van het verlaagde btw-tarief van 21% naar 6% op de materiaal- én arbeidskosten.

 

zonnepanelen plaatsen

 

4. Verhoogde waarde van je woning

Investeer je in zonnepanelen? Dan verhoog je de waarde van je woning. Hoe komt dit tot stand? Een overzicht:

 • Verbeterde EPC-score: de energiescore op je EPC (energieprestatiecertificaat) geeft aan hoe energiezuinig je woning is. Als je je woning wil verkopen, is zo’n hoge score erg interessant. Zo kan je een hogere prijs uit de brand slepen tijdens de onderhandelingen met mogelijke kopers.
 • Hogere verkoopprijs: de waarde van woningen stijgt gemiddeld met € 5.000 als er een nieuwe zonnepanelen-installatie op het dak ligt. Zonnepanelen zijn dus ideaal om te besparen op je stroomfactuur, maar vormen ook een grote troef als je je woning ooit nog wil verkopen.

 

Zonnepanelen plaatsen? Vergelijk voorstellen via onze offerteservice!

Wil je zo snel mogelijk profiteren van alle voordelen van zonnepanelen? Vergelijk dan voorstellen van erkende vakmensen actief in jouw buurt via onze gratis offerteservice. Zo geniet je niet alleen van gericht advies, maar krijg je ook inzicht in werkwijzen, prijzen, …

Zonnepanelen plaatsen? Start je aanvraag via onze gratis offerteservice.

 

Vrijblijvend offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Ontvang hier vrijblijvend advies en prijsvoorstellen van professionele plaatsers actief in jouw regio. Prijzen, adviezen, merken, ... vergelijken was nog nooit zo makkelijk.