banner image

Voordelen zonnepanelen

Zonnepanelen hebben heel wat voordelen. We zetten er hier enkele voor je op een rijtje.

 

Ecologisch aspect

Uiteraard is er het ecologische aspect. Zonnepanelen maken gebruik van een natuurelement om energie op te wekken. In tegenstelling tot de klassieke, fossiele brandstroffen, zijn ze dus minder belastend voor het milieu. Fossiele brandstoffen zullen ooit uitgeput geraken, het is een eindig verhaal. De zon daarentegen… die gaat nog wel een tijdje mee.

 

Financiële aspect

Ten tweede is er ook het financiële aspect. Zonnepanelen hebben een relatief hoge aankoopprijs, dat klopt. De meest recente modellen heb je echter na zo’n 7 jaar terugverdiend. Lijkt op zich wel een interessante investering, toch?

 

Werkt ook bij minder mooi weer

Een veel gehoord misverstand is dat zonnepanelen installeren geen zin heeft in België, omdat ‘de zon er toch nooit schijnt’. Wel, dat klopt uiteraard niet. Maar liefst 60% van het rendement komt uit indirect licht. Dus je hoeft niet persé te hopen op een snikhete zomer om toch van je zonnepanelen te kunnen genieten.

 

 

Vrijblijvend offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Ontvang hier vrijblijvend advies en prijsvoorstellen van professionele plaatsers actief in jouw regio. Prijzen, adviezen, merken, ... vergelijken was nog nooit zo makkelijk.