Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwen-bouwen.be
banner image

Glasdallen

Glasdallen (ook ‘glastegels’ of ‘glasblokken’ genoemd) zijn glazen tegels die je zowel binnen- als buitenshuis kan plaatsen. Zo vind je ze terug in hedendaagse bouwwerken (bv. als afsluiting, in een deel van de gevel, …), maar ook als douchewand of als lichtelement boven of naast de deur. Waarom zou je kiezen voor glastegels? Wat zijn de vormgevingsmogelijkheden? En hoeveel kosten ze? Je leest het hier.

Ga snel naar:
Mogelijke uitvoeringen
Kostprijs glasdallen
Hoe glasdallen plaatsen?
Vraag gratis offertes aan

 

Waarom kiezen voor glasdallen?

Waarom zou je nu kiezen voor glastegels? Niet alleen omdat dit type tegels veelzijdig is in gebruik (buiten en binnen), maar ook vanwege de volgende troeven…

 • Diverse vormgevingsmogelijkheden: met glastegels kan je alle kanten uit. Het aanbod bestaat uit diverse groottes, diktes en kleuren. Lees hier meer over de verschillende mogelijkheden.
 • Goede thermische isolatie: glasdallen zijn eigenlijk 2 tegen elkaar geperste glasplaten. De ruimte daartussen is gevuld met droge lucht. Hierdoor hebben de tegels vrij goede isolatiewaarden.
 • Meer lichtinval: veel natuurlijk licht in huis is goed voor de gezondheid. Met glasdallen kan je dat extra beetje licht in je interieur binnenhalen.

Glasdallen kopen? Win eerst advies in bij een specialist. Hij kan je meer vertellen over de diverse toepassingen en mogelijkheden. Kom gratis en vrijblijvend in contact met een vakman actief in jouw regio via onze offerteservice.

glasdallen

 

Mogelijke uitvoeringen van glasdallen

Er zijn vele uitvoeringen van glasdallen. Zo kan je je gevel, binnenmuur, douchewand, … een eigen karakter geven. Benieuwd hoe jij je project in glastegels kan vormgeven? Je hebt ruime keuze uit:

 • Type glasdal: er bestaat een uitgebreid aanbod aan glastegels. Zo vind je o.a. rechte en gebogen tegels, design uitvoeringen, glasdallen met verluchting, maar ook speciale isolerende glasdallen en kelderdeksels op maat met glastegels in verwerkt.
 • Kleuren: glasdallen kan je in diverse tinten krijgen. Er bestaan bv. melkwitte en zwarte glasdallen, maar ook groen, oranje, rood, … behoren tot de mogelijkheden. Bepaalde fabrikanten bieden zelfs unieke reliëfs aan, zoals gewolkt en gelijnd of met luchtbellen of golven.
 • Afmetingen: wil je grote glasdallen of kleine? Standaard glasdallen afmetingen variëren van 115 x 115 x 80 mm, 190 x 190 x 80 mm tot 300 x 300 x 100 mm. Maar je kan ze ook op maat laten vervaardigen. Afwisselen tussen diverse afmetingen kan een uniek, speels effect teweegbrengen.
 • Afwerking: wil je je wand in glastegels op een nette manier afwerken? Dan plaats je er een speciaal profiel rond in inox of aluminium. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.

 

Zijn glasdallen wel de meest geschikte keuze?

Dat hangt helemaal van jouw project af. Glasdallen zijn erg veelzijdig en kunnen je woning een uniek uitzicht geven. Daarom worden ze voornamelijk gebruikt in de details en de afwerking van woningen. Wil je daarentegen graag je huidige ramen vervangen door een duurzamer alternatief? Kies dan voor nieuwe ramen met hoogrendementsglas. Een ramen- en deurenspecialist geeft je graag advies op maat.

Gratis voorstellen aanvragen? Vul het offerteformulier in. Binnen enkele werkdagen zullen professionals met je contact opnemen om je project te bespreken. Start hier je aanvraag.

 

Kostprijs glasdallen

De prijs van je glastegels is afhankelijk van de grootte, de vormgeving, de afwerking, … Standaard glasdallen kosten gemiddeld € 8 à 10 per exemplaar (incl. btw, excl. plaatsing). Wil je tegels met een unieke vorm of origineel reliëf? Dan kan 1 exemplaar tot wel € 50 (incl. btw, excl. plaatsing) kosten.

LET OP: dit zijn richtprijzen.  Bovendien zijn de plaatsingskosten niet inbegrepen. Wil je vrijblijvend advies en offertes op maat ontvangen? Vul dan het aanvraagformulier in en kom in contact met professionals actief in jouw regio. Start hier je aanvraag.

 

Hoe glasdallen plaatsen?

Glastegels kan je doorgaans op 2 manieren plaatsen: verlijmen of metselen. Vooral het metselen is populair. Hoe gaat dit precies in z’n werk?

 1. Voorbereidingen uitvoeren

  Waar wil je de tegels plaatsen? Wil je ze in een dragende binnen- of buitenmuur? Dan bespreek je dit het best op voorhand met een aannemer. Wil je een glasdallen douchewand en ben je een enthousiaste doe-het-zelver? Dan kan je zelf aan de slag. Controleer eerst of de vloer effen is voor je start met stapelen.

 2. Glasdallen plaatsen

  Doorgaans worden glasblokken op een gelijkaardige manier als bakstenen gemetseld. Daarvoor kan je een aangepaste cementmix kopen. De blokken mag je nooit in 1 keer op elkaar stapelen, maar om de 4 à 5 rijen 24u lang het metselwerk laten drogen. Pas dan kan je verder.

 3. Glastegels afwerken

  Na enkele dagen kan je de tegels voegen met een voegmortel. Veeg nadien alle overige mortel weg met een vochtige spons en laat alles goed uitdrogen. Indien je dat wil, kan je de wand afwerken met profielen speciaal voor glasdallen. Dicht ten slotte de naden met silicone van een aangepaste sanitairkit.

TIP: welk soort glastegel de beste keuze is voor je project, hangt af van je persoonlijke smaak en de toepassing. Vertrouw op de expertise van een vakman. Hij houdt rekening met al je wensen, selecteert de beste glasblokken en zorgt voor een correcte plaatsing. Vul het onderstaande offerteformulier in en kom in contact met diverse professionals actief in je buurt:

 

Vrijblijvend offertes voor ramen of deuren ontvangen?

Ontvang hier vrijblijvend advies en prijsvoorstellen van professionele plaatsers actief in jouw regio. Prijzen, adviezen, materialen, ... vergelijken was nog nooit zo makkelijk.