banner image

Glasdallen of gewoon glas ?

Zoals gezegd, gaan we de voordeur versteken naar de meest logische plaats: de traphal, met toilet, vestiaire enzoverder. Een nieuwe, goeie voordeur vinden zal geen sinecure zijn: we hebben nogal een uitgesproken, specifieke smaak.

Rest de vraag wat we gaan doen met de plaats waar de voordeur zat. Hier zijn er een paar mogelijkheden:

  • we gebruiken de bestaande ruimte en steken glasdallen.
  • we gebruiken de bestaande ruimte en steken een gewoon raam, in merbau zoals de andere ramen. Het is in elk geval even hoog met dezelfde granieten dorpel.
  • we maken de opening in de muur breder, zodat we een groter raam hebben, in merbau, zoals de andere ramen. Op die manier sluit het meer aan bij de rest. Natuurlijk moeten we hiervoor eerst de goedkeuring van de architect krijgen, omdat we niet weten wat de draagkracht van de muur is/moet zijn.

Gewoon dicht maken is wat mij betreft geen optie. Het is een donkere hoek, en als de ruimte er toch is, kunnen we meteen een raam steken. Dat zal ons trouwens minder kosten dan de muur onzichtbaar te laten dichtmetselen.

 

Vrijblijvend offertes voor ramen of deuren ontvangen?

Ontvang hier vrijblijvend advies en prijsvoorstellen van professionele plaatsers actief in jouw regio. Prijzen, adviezen, materialen, ... vergelijken was nog nooit zo makkelijk.