Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwen-bouwen.be
banner image

Rond raam

Op zoek naar een uniek element voor je woning? Overweeg dan eens ronde ramen. Dit bijzondere schrijnwerk op maat kan je laten maken in meerdere materialen en het geeft je woning een luxueuze uitstraling. Maar waar moet je op letten bij het plaatsen van een rond raam en hoeveel kost het? Je leest het hier!

Ga snel naar:
Mogelijke uitvoeringen voor ronde ramen
Hoeveel kost een rond raam?
Aandachtspunten rond raam plaatsen
Waarom samenwerken met een specialist?
Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan

 

 

Waarom kiezen voor een rond raam?

Een rond of gebogen raam is geen evidente keuze voor je woning. De meest voorkomende ramen zijn nog steeds vierkant of rechthoekig. Net daarom is het interessant om voor een ronde vorm te gaan. Hiermee voeg je namelijk een stijlvolle touch toe aan je woning. Bovendien geven ronde of gebogen ramen je gevel een unieke uitstraling.

Wil je graag ronde ramen laten plaatsen? Ontvang dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes van ervaren schrijnwerkers in je buurt. Start hier je aanvraag!

rond raam

 

Mogelijke uitvoeringen van ronde ramen

Wil je graag ronde ramen laten plaatsen? Dan kan je kiezen tussen verschillende uitvoeringen. Er zijn namelijk meerdere types, soorten beglazing en materialen. Een overzicht van de mogelijkheden:

 

1. Type raam

Binnen de ronde ramen bestaan er verschillende types. Zo heb je de patrijspoort of het scheepsraampje. Daarnaast heb je het ossenoog, een rond of ovalen (dak)raam. Je kan ook kiezen voor vaste ronde ramen of voor (half)ronde ramen die je kan openen.

 

2. Materialen

Ronde ramen kan je laten maken in allerlei materialen. Zowel staal als aluminium zijn geschikt voor ronde of gebogen raamconstructies. Op zoek naar een meer budgetvriendelijk materiaal? Dan is PVC een goede optie. Hout is dan weer duurder omdat dit materiaal moeilijker te buigen is.

 

3. Type beglazing

Net als bij standaard ramen kan je bij ronde ramen ook kiezen tussen verschillende types beglazing. Gewoon hoogrendementsglas (HR) isoleert al 3 keer beter dan standaard dubbelglas. Graag nog beter isolerende beglazing? Dan kan je ook voor HR+, HR++ of driedubbele beglazing gaan.

 

4. Extra’s

De laatste belangrijke stap is de afwerking. Hier kan je nog een heleboel keuzes maken om je ronde ramen een nog uniekere uitstraling te geven.  Denk maar aan welke klinken je wil, of je verduistering nodig hebt, of je extra onderverdelingen in je ramen wil…

 

TIP: vergelijk de voorstellen van meerdere schrijnwerkers!

Ronde ramen plaatsen is puur vakwerk. Bovendien kunnen de uitvoeringen verschillen van schrijnwerker tot schrijnwerker. Wil je een breed beeld van de mogelijkheden voor jouw woning? Dan vraag je best meerdere offertes aan bij vakmannen in je buurt. Door goed te kijken en te vergelijken, maak je zeker een weloverwogen keuze!

Vrijblijvend in contact komen met ervaren schrijnwerkers in je buurt? Dat kan snel en eenvoudig via onze offerteservice. Start je aanvraag hier!

 

Hoeveel kost een rond raam?

Over het algemeen zijn ronde ramen duurder dan vierkante of rechthoekige ramen. Het productieproces duurt namelijk langer en ook het metselwerk voor een rond raam vergt meer expertise. Ook het type raam, het materiaal en de beglazing hebben een invloed op de prijs van ronde ramen.

Om de kosten te drukken kan je ook kiezen voor een vals rond raam. Dat is een raam dat rond lijkt aan de buitenkant, maar langs de binnenkant vierkant is. Bovendien kan je ook enkele premies aanvragen om het prijskaartje te verlagen.

TIP: een erkende vakman kan je helpen bij een prijsbepaling voor ronde ramen. Daarnaast kan hij ook advies geven over premies. Op zoek naar prijsvoorstellen voor jouw specifieke situatie? Ontvang dan meerdere offertes van verschillende installateurs via onze offerteservice.

 

ronde ramen

 

Aandachtspunten rond raam plaatsen

Doorgaans is een rond raam plaatsen moeilijker dan een vierkant of rechthoekig raam. Bovendien zijn er een aantal aandachtspunten waar je best rekening mee houdt. Hieronder een kort overzicht:

  • Nauwkeurige afmetingen: het is heel belangrijk dat de vakman goede afmetingen maakt voor je ronde ramen. Op die manier weet hij zeker dat de ramen zullen passen.
  • Boren of uitslijpen: kies je ervoor om met een sjabloon op de muur de omtrek van je raam te boren? Of slijp je een vierkant uit en mets je vervolgens op maat terug rond je raam? Een schrijnwerker kiest de beste methode voor jouw project.
  • Luchtdichte plaatsing: een luchtdichte afsluiting tussen je binnenmuur en je raam is essentieel. Anders riskeer je warmteverlies, tocht, koudebruggen…
  • Afwatering: vergeet de afwatering ook niet. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je ronde ramen slagregen en sijpelwater opvangen en afvoeren. Anders riskeer je mogelijke waterinfiltratie naar binnen toe. Zo’n afwatering kan zichtbaar  of onzichtbaar zijn.

TIP: een professionele schrijnwerker heeft ervaring met het plaatsen van ronde ramen. Hij houdt dus al rekening met deze aandachtspunten. Wil je graag prijsvoorstellen van meerdere installateurs vergelijken? Dan kan je gratis en vrijblijvend meerdere offertes ontvangen. Start je aanvraag hier!

 

Waarom samenwerken met een specialist?

Ronde ramen plaatsen is voer voor een vakman. Laat je de klus over aan een specialist? Dan geniet je van volgende voordelen:

  • Correcte en snelle plaatsing: een rond raam plaatsen is een precies werkje. Een vakman heeft ervaring en plaatst je ramen op een efficiënte en correcte manier.
  • Advies op maat: een erkende vakman staat je bij tijdens het hele proces. Je kan bij hem terecht met al je vragen over het type raam, de beglazing, de afwerking…
  • Verzekering tegen schade: gaat er iets mis tijdens het plaatsen van de ramen? Dan neemt de vakman de eventuele kosten op zich. Als je zelf je ramen plaatst, zijn de kosten bij schade voor jou.
  • Premies en financiële voordelen: een vakman kan je helpen navigeren door de premies. Ook enkel met een professionele schrijnwerker kom je in aanmerking voor premies en het verlaagd btw-tarief van 6%.
  • Hoogwaardige materialen: een erkende specialist maakt enkel gebruik van kwaliteitsvolle materialen. Schakel je een vakman in? Dan ben je zeker van degelijke ramen.

 

CONCLUSIE: laat je ronde ramen plaatsen door een vakman!

Het is niet aangewezen je ronde ramen zelf te plaatsen. Het is namelijk een arbeidsintensieve klus. Enkel met een vakman ben je zeker van een correcte plaatsing en geniet je ook van financiële voordelen zoals premies, lagere materiaalkosten, het verlaagd btw-tarief, …

Wil je graag ronde ramen laten plaatsen? Ontvang dan gratis en vrijblijvend 2 à 3 offertes van ervaren vakmannen. Start je aanvraag via onderstaand offerteformulier!