banner image

Ramen kiezen voor dummies

Ramen gaan kiezen, het is niet bepaald mijn favoriete bezigheid. Zolang ze de wind en de kou buitenhouden, ben ik in principe allang tevreden. Ik kan me voorstellen dat ik niet de enige ben die staat te kijken van de twintigduizend keuzes die je moet maken bij het kiezen van je ramen.

Wil je aluminium ramen of pvc ramen? Of misschien ga je wel voor hout? Ramen in pastoriestijl, met luikjes of dakramen? En daar stop het niet. Dan kies je dus voor hout, en moet je nog kiezen wát voor hout, welke kleur, met dwarslatjes of zonder, met retroprofielen, enzovoort, enzovoort.

 

Materialen voor ramen

Welk materiaal je kiest voor je ramen, kies je uiteraard volledig zelf. De tijd is voorbij dat het bepaalde materialen helemaal niet isoleerden, dus in principe kan je je ramen afstemmen op de look en feel van je huis. Ben je de trotse bezitter van een fermette-in-renovatie? Dan ga je voor een retrolook, met houten ramen uiteraard.

Ben je echter een designvilla aan het bouwen, of hou je eerder van een strakke look, dan is aluminium the way to go.

Pvc is het goedkoopste alternatief, voor hout tel je meestal de meeste centen neer, afhankelijk van welke houtsoort het is.

Als je liever geen omkijken hebt naar je ramen hebt, kies je liever niet voor hout, want dat moet regelmatig onderhouden worden. En hoewel het verschil niet ontzettend groot is, isoleren hout en pvc toch iets beter dan aluminium. Veel factoren dus om rekening mee te houden – zoals bij alles zeker tijdens een verbouwing?

 

Vrijblijvend offertes voor ramen of deuren ontvangen?

Ontvang hier vrijblijvend advies en prijsvoorstellen van professionele plaatsers actief in jouw regio. Prijzen, adviezen, materialen, ... vergelijken was nog nooit zo makkelijk.