Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwen-bouwen.be
banner image

Handdoekradiator

Niemand begint de dag graag in een kille, koude badkamer. Met een handdoekradiator op maat sla je gelukkig 2 vliegen in 1 klap. Je warmt niet alleen je badkamer snel en energiezuinig op, maar je droogt je ook altijd af met een lekker warme handdoek. Hoeveel kost zo’n handdoekradiator voor de badkamer?  Uit welke uitvoeringen kan je allemaal kiezen? En wat zijn de alternatieven? Je leest het hier!

Ga snel naar:
Mogelijke uitvoeringen
Prijs handdoekradiator
Zelf plaatsen of vakman?
Mogelijke alternatieven
Vergelijk vrijblijvend offertes

 

 

Waarom kiezen voor een handdoekradiator in de badkamer?

Er bestaan verschillende manieren om je badkamer te verwarmen, afhankelijk van je situatie, persoonlijke wensen en je budget. Eén van de meest gekozen oplossingen is een handdoek radiator en dat is geen toeval. De belangrijkste voordelen van zo’n multifunctioneel verwarmingselement op een rij:

  • Verwarmen én handdoeken drogen: met een handdoek radiator kan je je badkamer verwarmen als hoofdverwarming (aangesloten op je cv-installatie) of als bijverwarming (elektrisch). Maar daar blijft het natuurlijk niet bij. Met dit type badkamer radiator zijn je handdoeken altijd droog en zalig warm.
  • Energiezuinige werking: een vakman helpt je bij het kiezen van het juiste vermogen voor je handdoek radiator in de badkamer. Zo verspil je niet onnodig energie. Bovendien zijn de nieuwste generatie handdoek radiatoren sowieso erg energiezuinig.
  • Plaatsbesparend: kies je voor een handdoekradiator of een andere designradiator met een handdoekbeugel? Dan spaar je heel wat plaats uit in je badkamer. Je hebt namelijk geen aparte handdoekhouder meer nodig.
  • Modern, stijlvol design: de nieuwste handdoek radiatoren zijn het perfecte huwelijk van technologie en schoonheid. In plaats van een doorn in het oog zijn ze door hun vormgeving net een echte stijlvolle blikvanger. Verder in dit artikel lees je meer over de mogelijke uitvoeringen.
  • Waterdichte afwerking: een badkamer radiator als handdoekhouder is altijd afgewerkt met een waterdichte laklaag of in inox. Zo krijg je op termijn geen roestplekken op je radiator. Dat is bij een reguliere radiator wel een reëel risico.

Wil je een handdoekradiator plaatsen? Een gespecialiseerde installateur geeft je graag advies over de verschillende mogelijkheden, de gemiddelde prijzen, … Start je aanvraag hier!

handdoekradiator

 

Mogelijke uitvoeringen van handdoekradiatoren

De tijd van de saaie, monotone handdoekradiator ligt al even achter ons. Vandaag koppelt zo’n verwarmingselement energiezuinigheid en comfort aan schoonheid en stijl. Je kan dan ook kiezen uit een brede waaier aan mogelijkheden. Welk model past het best bij jouw badkamer? Enkele opties op een rij:

 

1. Elektrisch of op de centrale verwarming?

Wil je de temperatuur in je badkamer vooral zo constant mogelijk houden? Dan kies je best voor een handdoekradiator die aangesloten is op je centrale verwarming. Je cv-water loopt dan ook door je badkamer radiator. Wil je vooral je badkamer snel en voor een kortere tijd opwarmen? In dat geval is een elektrische handdoekradiator een betere keuze. Het enige wat je dan nodig hebt, is een stopcontact.

TIP: er bestaan ook handdoekradiatoren die je op het elektriciteitsnet én op je centrale verwarming kan aansluiten. Die ‘gemengde’ radiatoren koppelen de voordelen van elektrisch en cv-verwarmingscomfort in 1 handige oplossing.

 

2. Welke mogelijke kleuren? 

Een witte of zwarte handdoekradiator komt het vaakst voor, maar de kleurmogelijkheden zijn veel breder. Afhankelijk van het merk kan je kiezen uit een gevarieerd scala aan tinten. Past een lichtblauwe of okergele radiator beter bij de stijl van jouw badkamer? Of mag het wat gewaagder met fel oranje of vuurrood? Het kan allemaal met een design handdoek radiator op maat.

 

3. Welke vormgeving?

Niet enkel met de kleur, maar ook met het design maak je van je handdoek radiator een parel aan de kroon van je badkamer. Het klassieke model is een radiator met meerdere laddersporten om je handdoeken over te hangen. Maar tegenwoordig bestaan er ook moderne, minimalistische designs met 1 à 2 uitsparingen voor je handdoek(en). Waarom bv. niet gaan voor een golvende vorm of een elliptisch design? Ook een strakke paneelradiator met een handdoekbeugel is een stijlvolle optie.

 

4. Welk formaat en vermogen?

Wil je met je handdoek radiator naast je handdoeken drogen ook je badkamer (bij)verwarmen? Dan moet je naast de gebruiksvriendelijkheid (bv. aantal handdoeken dat je kan drogen) ook rekening houden met de vereiste warmteafgifte bij het bepalen van het formaat en het vermogen. Ook de beschikbare ruimte in je badkamer speelt natuurlijk een rol bij de afmetingen van je radiator.

BELANGRIJK: benieuwd naar het vereiste vermogen én de beste locatie voor jouw handdoekradiator in de badkamer? Dan vraag je best advies op maat aan een gespecialiseerde cv-installateur in je buurt!

 

5. Met blower of niet?

Bepaalde elektrische handdoekradiatoren zijn uitgerust met een blower. Dat is een verwarmingsventilator die voor een nog grotere warmteafgifte zorgt. Zo kan je nog sneller én slimmer je badkamer verwarmen. Zulke blowers werken namelijk vaak met een bewegingssensor die je kan instellen op maat van jouw leefgewoontes.

 

Welke handdoekradiator kies ik het best?

Dat hangt vooral van jouw badkamer, je persoonlijke wensen en je budget af.  Wat is bv.  het vereiste vermogen op basis van het volume van de ruimte en de isolatiegraad? Ga je voor een design radiator met handdoekbeugel of voor een klassieker model? Welke kleuren passen bij het interieur van je badkamer? Een cv-installateur bespreekt met jou al deze factoren en geeft je dan advies op maat.

TIP: vraag zeker offertes aan bij meerdere cv-installateurs actief in je buurt. Het aanbod aan radiatoren en hun merken, kleuren, designs, … kan namelijk verschillen van vakman tot vakman. Ontvang meerdere voorstellen bij verwarmingsinstallateurs in je buurt!

 

Prijs handdoekradiator

De kosten voor een handdoek radiator hangen vooral af van het type (op cv of elektrisch), het vermogen, het design, … Je mag gemiddeld rekenen op 400 à 1.000 euro (excl. btw en plaatsing).

LET OP: dit is een prijs voor de handdoek radiator zelf. Gaat het om een handdoekradiator op je centrale verwarming en schakel je een cv-installateur in? Dan komen daar nog plaatsingskosten bij. Benieuwd naar een totaalprijs (incl. plaatsing)? Contacteer vrijblijvend meerdere cv-installateurs in je buurt!

 

handdoek radiator

 

Zelf plaatsen of installateur inschakelen?

Handdoeken verwarming in de badkamper plaatsen kan je in bepaalde gevallen zelf doen, maar je kan ook een erkende cv-installateur inschakelen. Een kort overzicht van beide opties:

 

1. Zelf handdoekradiator plaatsen

Gaat het om een elektrische handdoekradiator als bijverwarming in je badkamer? Dan kan je die in de meeste gevallen gewoon zelf plaatsen. Zulke elektrische handdoekradiatoren zijn gevuld met een vloeistof (bv. mengsel van water en glycol) die je verwarmt met stroom. Het enige wat je nodig hebt, is dus een stopcontact.

BELANGRIJK: volg zeker alle technische voorschriften voor de aansluiting en montage in de handleiding. Toch twijfels over een correcte plaatsing, de beste locatie voor je badkamer radiator, het vereiste vermogen, …? Dan doe je best een beroep op een erkende verwarmingsinstallateur.

 

2. Handdoekradiator laten plaatsen

Ga je liever voor een handdoekradiator op de centrale verwarming (als hoofdverwarming)? En heb je zelf geen ervaring met werkzaamheden aan je cv-installatie? Dan werk je sowieso best samen met een cv-installateur in je buurt. Die berekent de benodigde capaciteit voor de handdoekradiator op je cv, regelt je radiator correct in met een voetventiel, plaatst de radiatorkraan, …

Cv-installateurs in je buurt contacteren? Geen probleem, we brengen je vrijblijvend in contact met meerdere erkende installateurs via onze offerteservice.

 

Alternatieven voor handdoekradiatoren

Naast handdoeken verwarming zijn er natuurlijk nog methodes om je badkamer te verwarmen, zowel voor hoofd- als bijverwarming. Uit welke alternatieven kan je nog kiezen? We zetten ze kort op een rij:

 

ALTERNATIEF 1 = vloer- of wandverwarming (hoofdverwarming)

Laat je je badkamer volledig renoveren, inclusief je vloer en wanden? En heb je liever geen radiatoren aan je muren? Dan kan je ook wand- of vloerverwarming laten installeren in je badkamer. Die stralingswarmte voelt erg comfortabel aan, je hebt geen last van lucht- en stofcirculatie, … Bovendien kan je net als bij handdoek radiatoren kiezen voor een elektrisch systeem of voor een warmwater systeem (aangesloten op je cv-ketel).

Richtprijs: 30 à 75 euro per m²,  excl. btw, plaatsing & eindvloer. Ontvang vrijblijvend offertes op maat!

 

ALTERNATIEF 2 = infrarood verwarming (bijverwarming)

Wil je je badkamer vooral snel en voor korte tijd kunnen opwarmen? En heb je geen grote badkamerrenovatie gepland? Dan kies je beter voor bijverwarming in de vorm van een infrarood paneel, een infrarood spiegel, een infrarood handdoek radiator, … Net als bij een gewone elektrische badkamer radiator moet je deze toestellen gewoon aansluiten op een stopcontact. Bovendien is infrarood verwarming in de badkamer energiezuinig en geniet je van een aangename stralingswarmte.

Richtprijs: 200 à 1.000 euro, excl. btw en plaatsing. Ontvang vrijblijvend offertes op maat!

 

TIP: laat je gericht adviseren door een cv-installateur!

Ben je nog niet zeker welke badkamer verwarming voor jou het meest geschikt is? Laat je dan zeker informeren door meerdere installateurs in je buurt. Zo kan je hun voorstellen, prijzen, uitvoertermijnen, … vergelijken en een doordachte keuze op jouw maat maken.

Vrijblijvend offertes aanvragen? Je komt gratis in contact met verschillende cv-installateurs in je buurt via onze offerteservice!

 

 

Vrijblijvend offertes van verwarming-specialisten ontvangen?

Ontvang hier vrijblijvend advies en prijsvoorstellen van experts actief in je buurt. Prijzen, adviezen, installaties, ... vergelijken was nog nooit zo makkelijk.