Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwen-bouwen.be
banner image

Nieuwe deuren

Elegant buitenschrijnwerk (bv. buitendeuren) bepaalt in grote mate de uitstraling van je woning. Maar ook mooie binnendeuren verlenen je interieur een uniek karakter. Wanneer beslis je om nieuwe deuren te plaatsen? Wat kost een nieuwe voordeur? En waarom vertrouw je best op een ramen- en deurenspecialist? Je leest het in dit artikel.

Ga snel naar:
Mogelijke uitvoeringen
Prijs nieuwe deuren
Waarop letten bij nieuwe deuren?
Zelf plaatsen of laten plaatsen?
Vraag gratis je offertes aan

 

 

Wanneer kiezen voor nieuwe deuren?

Er zijn talloze redenen om te investeren in nieuwe deuren. Enkele voorbeelden:

 • Je huidige deuren vertonen sporen van slijtage.
 • Je liet nieuwe ramen plaatsen en wil nu ook bijpassende nieuwe buitendeuren.
 • Je ondervindt geluidshinder langs je voordeur of merkt energieverlies op.
 • Je plaatst een nieuwbouwwoning en bent op zoek naar karakteristieke binnen- en buitendeuren.
 • Je huidige binnendeuren passen niet langer bij je gerenoveerde interieur.
 • Je hebt een extra woonruimte en wil meer privacy creëren met een stijlvolle schuifdeur.

Nieuwe deuren kopen? Dat kan! Er zijn talloze mogelijkheden om nieuwe buitendeuren en binnendeuren vorm te geven. Vraag vrijblijvend advies aan 2 à 3 specialisten en ontvang binnen enkele werkdagen offertes op maat van je project. Ga naar het contactformulier.

nieuwe binnendeuren laten plaatsen

 

Mogelijke uitvoeringen van nieuwe deuren

Je kan erg veel kanten uit met de vormgeving van een nieuwe deur… Sla er maar een willekeurige ramen- en deurencatalogus op na. Hoe bepaal je nu het uitzicht van je nieuwe deur? En waaruit kan je allemaal kiezen? Een overzicht:

 

1. Materiaal van je binnen- en buitendeur

Een deur kan in verschillende materialen opgebouwd worden. De meest voorkomende zijn PVC, hout, aluminium en staal:

 • PVC: een prijsbewust en onderhoudsarm materiaal dat jarenlang mooi blijft. Dat zijn de voornaamste eigenschappen van PVC. Binnen- en buitendeuren in deze kunststof gaan niet schilferen en zijn verkrijgbaar in tal van kleuren en texturen. Zo kan je zelfs prachtige aluminium- en houtlook deuren in PVC laten maken.
 • Hout: is er een materiaal zo warm en sfeervol als hout? Houten buitendeuren getuigen van veel charme, maar ook binnendeuren in hout dragen bij tot een sfeervol interieur. Je kan ze in verschillende houtsoorten en afwerkingsgraden verkrijgen. Bovendien beschikt hout van nature over een hoge isolerende waarde. Let wel, houten buitendeuren vergen iets meer onderhoud dan deuren in andere materialen.
 • Aluminium: een buitendeur in aluminium is onderhoudsvrij, vormvast en heeft een lange levensduur. De grote stabiliteit van aluminium zorgt ervoor dat het materiaal de ideale keuze is voor zowel binnen- als buitentoepassingen. Bovendien is aluminium 100% recycleerbaar. Hou je van een deur in staal, maar heb je het budget niet? Dan kan je met aluminium een mooie steel look bekomen.
 • Staal: een deur in gietijzer of staal is tegenwoordig erg populair. Vooral in moderne woningen en industriële interieurs zie je het materiaal frequent opduiken. Het is een ijzersterk metaal met hoge draagkracht, waarmee je grote raampartijen kan realiseren. Ook voor buitendeuren doet staal het goed.  Door z’n exclusieve karakter heeft staal wel een hoog prijskaartje.

 

2. Gewenste deurtype

Tegenwoordig zijn er verschillende soorten deuren op de markt die je op diverse manieren kan openen:

 • Enkele of dubbele deur: dit is het meest traditionele deurtype en is zowel toepasbaar voor binnen- als buitendeuren. Een enkele deur is een draaideur die naar binnen of naar buiten opent, afhankelijk van het hang- en sluitsysteem. In het geval van een dubbele deur bestaat het geheel uit 2 deurbladen.
 • Pivoterende deur: pivoterende binnendeuren hebben geen scharnieren, maar openen via een centraal draaipunt in de vloer en het plafond. Met grote raampartijen krijg je een ruim ogende doorkijk van de ene woonruimte naar de andere.
 • Schuifdeur: zowel binnen als buiten kan je kiezen voor een schuifdeur. Afhankelijk van de stijl kan je ervoor opteren om de deurbladen voor elkaar te schuiven bij het openen of via een harmonicasysteem.

 

3. Vormgeving van de nieuwe deur

Ademt je woning een modern, landelijk of klassiek karakter? Heb je een industrieel, Engels of eerder Scandinavisch interieur? Met een nieuwe buiten- en/of binnendeur kan je werkelijk eender welke vormgeving nastreven.  Een overzicht:

 • Kleuren: PVC en aluminium zijn verkrijgbaar in een divers kleurenpalet. Je kan bij je ramen- en deurenspecialist altijd kiezen uit enkele standaard RAL-kleuren, maar hij biedt daarnaast ook speciale kleurennuances aan die je nergens anders vindt.
 • Structuren: elk materiaal is verkrijgbaar in unieke structuren. PVC krijgt een karakteristiek uitzicht door een structuurfolie, aluminium wordt behandeld met een speciale poedercoating om jarenlang kleurvast te blijven en hout kan je met ingefreesde groeven individualiseren.
 • Beglazing: glas verwerken in je deurontwerp is niet alleen een goede manier om meer licht in huis te halen, maar staat ook garant voor een uniek ontwerp. Je kan kiezen voor bovenlicht of zijlicht, glas laten zandstralen, een artistiek glas-in-loodraam plaatsen, … De mogelijkheden zijn talrijk.
 • Vormen: een deur met een specifieke vorm is echt maatwerk. Wil je graag een landelijke deur? Dan is een afgerond deurkader met een glaspartij in kruishouten een echte klassieker.
 • Deuropbouw: een deur bestaat hoofdzakelijk uit een deurkader en -vleugel. De stand van de deurvleugel tegenover het deurkader bepaalt mee de uitstraling van je deur. Zo kan je met een verzonken deurkader een strakke en moderne deur bekomen.

 

4. Afwerking, extra’s & accessoires

De laatste stap in het samenstellen van de deur is de afwerking. Met welke elementen kan je je binnen- of buitendeur een laatste persoonlijke touch geven?

 • Deurbeslag: een deur openen en sluiten lukt alleen met stevig deurbeslag. Maar die elementen hoeven niet louter functioneel te zijn. Je deurenspecialist zoekt samen met jou naar de beste oplossing om je deurbeslag zowel duurzaam en stevig als esthetisch te maken.
 • Andere afwerkingen: een brievenklep of een elektrisch kattenluik, een verluchtingsrooster, een deur die automatisch op slot gaat wanneer ze dichtvalt, een stijlvolle deurplint als decoratieaccent, een unieke siergril op een raamvleugel om je deur te personaliseren, … Bespreek de mogelijkheden met je vakman.

 

Vergelijken loont: contacteer meerdere specialisten

Hoe moet je deur eruit komen te zien? Aan welke vereisten moet ze voldoen? Wil je niet alleen nieuwe deuren, maar ook nieuwe ramen? Doe dan een beroep op een ramen- en deurenspecialist. Hij ontwerpt en plaatst je binnen- en buitendeuren op maat geheel volgens de regels van de kunst. Zo ben je zeker van duurzaam schrijnwerk dat helemaal bij je woning past.

TIP: neem contact op met diverse professionals en ontvang vrijblijvend advies en prijsvoorstellen op maat. Zo kan je niet alleen prijzen, maar ook materialen, designs, uitvoeringstermijnen, … vergelijken. Vul gratis het contactformulier in.

 

Prijs nieuwe deuren

nieuwe voordeur prijs

De prijs voor nieuwe binnen- en buitendeuren hangt af van verschillende factoren. Vooral het materiaal, de vormgeving en de afwerkingsgraad van de deur domineren het totale kostenplaatje. We maken een onderscheid tussen binnendeuren en buitendeuren.

 

Kosten nieuwe binnendeur (basis)

Er zijn verschillende types binnendeuren. Een zogenaamde verfdeur is aanzienlijk goedkoper dan een binnendeur op maat. Dit zijn de gemiddelde kostprijzen voor nieuwe binnendeuren op maat:

MateriaalPrijs (excl. btw, incl. montage)
Pvc€ 500 à 700
Hout€ 550 à 750
Aluminium€ 650 à 850
Staal€ 1.000 à 2.000

 

Kosten nieuwe buitendeur (basis)

Buitendeuren zijn doorgaans duurder dan binnendeuren. Hoe valt dit te verklaren? Een achter- of voordeur moet sterker zijn en beter bestand tegen de weersinvloeden, gewapend tegen inbraak of vandalisme, … Vaak wordt er ook meer aandacht besteed aan het design van de buitendeur.

MateriaalPrijs (excl. btw, incl. montage)
Pvc€ 1.400 à 2.000
Hout€ 1.500 à 2.200
Aluminium€ 1.700 à 2.500
Staal€ 2.000 à 5.000

LET OP: de prijzen voor zowel binnen- als buitendeuren zijn gebaseerd op basisuitvoeringen in deze materialen en het gaat voornamelijk over enkele deuren met scharnieren. Wil je bv. een dubbele buitendeur met scharnieren in staal? Dan betaal je al snel meer dan € 5.000 (excl. btw, incl. montage). Interesse in meerdere offertes op maat? Kom vrijblijvend in contact met plaatsers actief in je regio.

 

Druk de kosten met financiële voordelen

Wist je dat je voor het plaatsen van nieuwe deuren in bepaalde gevallen een premie kan ontvangen? We hebben het dan over de Mijn VerbouwPremie van Fluvius bij plaatsing van volle buitendeuren, of deuren met hoogrendementsglas. Wil je daar graag meer informatie over? Laat je dan adviseren door een specialist.

 

Aandachtspunten nieuwe deuren

Een nieuwe deur is een interessante investering die loont. Je geeft zowel de uitstraling van je woning als de waarde ervan een stevige boost. Waarop moet je letten bij de keuze voor een nieuwe binnen- of buitendeur?

 • Onderhoud: een kwalitatieve nieuwe deur in PVC, aluminium of staal heeft doorgaans weinig onderhoud nodig. Kies je voor een houten deur? Dan kan die onder invloed van de wisselende weersomstandigheden vergrijzen of verweren. In dit geval moet je je nieuwe deuren na een tijdje verven, oliën, beitsen, …
 • Beveiliging: ongetwijfeld ga je met een gerust hart slapen als je weet dat je buitendeuren voldoen aan de strengste inbraak- en beveiligingsnormen.  Aangepaste sloten, scharnieren en deurbeslag verkleinen de kans op inbraak aanzienlijk.
 • Isolatiegraad: een buitendeur moet voldoen aan enkele strenge isolatiewaarden (min. U-waarde van 1.20 W/m²K) omdat deze deel uitmaakt van de bouwschil. Niet alleen hout, maar ook deurprofielen in PVC, aluminium en staal bevatten een thermische onderbreking.
 • Vervangen bestaande deuren: soms kan het voorvallen dat je een nieuwe deur in een bestaand kozijn wil plaatsen. In dit geval is maatwerk cruciaal. Je wil namelijk geen deur die niet goed aansluit, afhangt of niet past bij het profiel.
 • Budget: door de vele vormgevingsmogelijkheden kan je snel een vooraf bepaald bedrag uit het oog verliezen. De individuele prijs van een binnen- of buitendeur kan namelijk snel oplopen. Speel open kaart met je vakman. Hij houdt rekening met je budget.

TIP: vertrouw op het professioneel advies van een ramen- en deurenspecialist. Hij weet perfect met welke zaken hij rekening moet houden bij zowel het ontwerp als de plaatsing van je nieuwe deuren. Wil je in contact komen met verschillende professionals actief in je buurt? Start hier je aanvraag.

 

Waarom zou je je binnendeur laten ontwerpen en plaatsen door een vakman? Lees onder de foto verder.

nieuwe binnendeuren

Nieuwe deuren laten plaatsen of zelf doen?

Je kan in veel webwinkels en doe-het-zelfzaken standaard binnendeuren aankopen. Ben je een handige doe-het-zelver met voldoende technische voorkennis? Dan kan je zelf aan de slag. In elke andere situatie raden we aan om te vertrouwen op het vakmanschap van een ramen- en deurenspecialist. Zo ben je verzekerd van:

 • Advies op maat: een specialist komt langs en bestudeert de plannen van je nieuwbouwwoning of renovatiewerken. Samen bekijken jullie de mogelijkheden en de vakman luistert aandachtig naar je esthetische voorkeuren en wensen.
 • Gepersonaliseerd ontwerp: nadien gaat je vakman aan de slag. Hij ontwerpt je nieuwe deuren op maat volgens de regels van de kunst en houdt daarbij rekening met al de besproken wensen en opmerkingen. Na goedkeuring van het ontwerp gaat hij aan de slag.
 • Duurzame materialen: een deurenspecialist gebruikt enkel hoogwaardige materialen die volledig binnen je budget passen. Het resultaat is een duurzame realisatie waarbij je bovendien niet voor onaangename verrassingen komt te staan.
 • Kwalitatieve plaatsing: een professioneel plaatser kent de kneepjes van het vak en weet waarmee hij rekening moet houden tijdens de montage van je nieuwe deuren. Denk maar aan het juiste hang- en sluitwerk, anti-inbraaktechnieken, de afwerking, …
 • Financiële voordelen: werk je samen met een professional? Dan kan je genieten van enkele financiële voordelen als het verlaagd btw-tarief en de Mijn VerbouwPremie voor buitenschrijnwerk. Daarnaast helpt hij je ook met het correct indienen van je aanvraag.

Deurenspecialist nodig? Ontvang gratis advies en prijzen op maat bij meerdere gespecialiseerde vakmannen actief in je buurt via onze offerteservice.

 

 

Vrijblijvend offertes voor ramen of deuren ontvangen?

Ontvang hier vrijblijvend advies en prijsvoorstellen van professionele plaatsers actief in jouw regio. Prijzen, adviezen, materialen, ... vergelijken was nog nooit zo makkelijk.