banner image

Afvoer ontstoppen

Wanneer je overgaat tot het kopen van een huis met geschiedenis, weet je dat je kan stuiten op een aantal praktische problemen. Belangrijk is dan ook dat bij de aankoop, de eventuele werken in kaart kunnen gebracht worden. Veel aandacht gaat vaak naar elektriciteits- en waterleidingen. Vergeet echter ook de afvoer niet. In oude huizen kunnen oude rioleringen van gietijzer liggen, die kunnen verroesten en op die manier verstoppen.

Als je zelf aan de slag wilt gaan om je afvoer te ontstoppen, kan je enkele trucjes gebruiken. Bij metalen afvoerbuizen kan het erg simpel zijn, je giet gewoon kokend water door de afvoer. Deze methode mag je wel nooit gebruiken wanneer je PVC-afvoerbuizen wil ontstoppen, die kunnen door het hete water van vorm veranderen.

Voor ontstoppingen van PVC-buizen, kan je aan de slag gaan met een zuiger-ontstopper, die je in elke DHZ-zaak kan vinden. Een laag water in het verstopte bad of de lavabo en de onstopper over de afvoer plaatsen.

Hoewel er ook chemische ontstoppingsproducten zijn, is daarover toch enige voorzichtigheid geboden. Deze kunnen namelijk je PVC-afvoerbuizen aantasten. Bovendien zijn ze echt niet mileuvriendelijk, opgelet dus!

Wanneer alle huis-, tuin- en keukenmiddeltjes niet blijken te werken, zit er maar één oplossing op. Een professionele onstopper contacteren om bij jou een kijkje te komen nemen. Via camera inspectie kunnen zij de rioleringen en afvoerbuizen van binnenuit bekijken en op die manier snel het probleem blootleggen en de afvoer ontstoppen.

 

Vrijblijvend offertes voor ontstoppingsdiensten ontvangen?

Ontvang hier vrijblijvend advies en prijsvoorstellen van vakmannen actief in jouw regio. Prijzen, adviezen, ... vergelijken was nog nooit zo makkelijk.