Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwen-bouwen.be
banner image

PVC ramen houtlook

Het tijdloze karakter van hout met de talrijke voordelen van PVC? Dat kan met PVC ramen in houtlook! Door die techniek geniet je van de warme look van hout en de onderhoudsvriendelijkheid van PVC. Wat zijn de andere voordelen van PVC ramen in houtlook? Welke verschillende soorten bestaan er? En welk prijskaartje hangt eraan vast? Je ontdekt het in dit artikel!

Ga snel naar:
Voordelen PVC ramen in houtlook
PVC ramen in houtlook prijzen
Belangrijke aandachtspunten
Alternatief: houten ramen
Ontvang vrijblijvend offertes

 

 

Wat zijn PVC ramen in houtlook?

PVC ramen in houtlook brengen de feel van hout en het comfort van PVC samen. Tegenwoordig kan je deze ramen zelfs amper onderscheiden van echt hout. Maar hoe doen fabrikanten dat? Doorgaans gebeurt dat via 2 methodes:

 1. PVC houtlook ramen met decoratiefolie: hier wordt de decoratiefolie met houtnerfstructuur op je raam geplakt. Daardoor kan je voor verschillende houttinten en -motieven gaan. Om te vermijden dat de folie na een tijdje al loskomt, kies je best een kwaliteitsvol merk.
 2. PVC houtlook ramen met geperst houtprofiel: bij deze methode is de houtstructuur rechtstreeks in de PVC ramen geperst. Hierdoor heb je minder keuzemogelijkheden dan bij de decoratiefolie, maar het levert je wel een egale afwerking op.

Twijfel je over welke houtlook je wil voor je PVC ramen? Dan kan je steeds advies vragen aan een van onze professionals. Ontvang hier gratis en vrijblijvend offertes van vaklui in jouw buurt!

pvc ramen houtlook

 

Voordelen PVC ramen in houtlook

Waarom zou je kiezen voor PVC ramen met houtstructuur? En zijn dit soort ramen in jouw geval wel de meest geschikte optie? Wij sommen alvast enkele voordelen op waarop je je keuze kan baseren:

 • Budgetvriendelijk: PVC is een goedkoper materiaal dan hout. Afhankelijk van de kwaliteit kies je met een beperkt budget dus beter voor PVC ramen in houtlook dan voor houten ramen.
 • Isolatiewaarde: PVC ramen hebben een hoge isolatiewaarde. Ze houden de warmte optimaal binnen, waardoor je ook bespaart op je energiefactuur. Daarnaast bieden ze ook een goede geluidsisolatie.
 • Onderhoudsvriendelijk: warm water en een neutraal schoonmaakmiddel zijn voldoende om je PVC ramen netjes te houden. In tegenstelling tot hout vraagt het onderhoud van PVC dus amper moeite.
 • Duurzaam: PVC is uitstekend bestand tegen extreme weersinvloeden en rot niet. Daarom kent het materiaal dan ook een levensduur van wel 50 jaar, wat het zeer duurzaam maakt.
 • Keuzemogelijkheden: PVC is verkrijgbaar in verschillende kleuren, glansgraden, nerfstructuren, … Op die manier kan jij je ramen volledig naar wens vormgeven.

 

PVC ramen in houtlook: prijzen

De prijzen van PVC ramen in houtlook variëren van fabrikant tot fabrikant. Daarnaast zijn ze ook afhankelijk van het type raam, de grootte, de moeilijkheidsgraad van de plaatsing, … Hieronder vind je alvast enkele richtprijzen voor PVC ramen in houtlook:

Type raamGemiddelde prijs per m² (excl. btw & incl. plaatsing)
Vast raam€ 100 à 250
Draaikiepraam / valraam€ 150 à 300
Schuifraam€ 700 à 900

LET OP: bovenstaande prijzen zijn slechts indicatief. Als je op zoek bent naar een specifiek prijsvoorstel voor PVC ramen met houtlook, vraag je best gratis en vrijblijvend offertes op maat aan bij experts in jouw buurt. Start je aanvraag hier!

 

Druk de prijs van PVC ramen in houtlook met premies!

Het prijskaartje om je ramen te vernieuwen, kan oplopen. Om die reden bestaan er premies waar je ook gebruik van kan maken als je PVC ramen in houtlook laat plaatsen. De Mijn VerbouwPremie is een voorbeeld van zo’n premie. Onder bepaalde voorwaarden kan je zelfs tot 50% van je investering terugkrijgen.

Hulp nodig met het navigeren door de premies? Je kan met al je vragen terecht bij een van onze installateurs. Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van verschillende professionals bij jou in de buurt via onze offerteservice.

 

pvc ramen houtlook profiel

 

Belangrijke aandachtspunten

Wil jij graag PVC ramen met houtlook laten plaatsen? Dan zijn er een aantal aandachtspunten waarover je best nadenkt. Hieronder sommen we er enkele op:

 • Onderhoud: het volstaat om je PVC ramen schoon te maken met een spons, wat water en eventueel wat reinigingsmiddel. Agressieve producten, schuur- en oplosmiddelen zijn absoluut niet aangeraden. Om krassen op je profielen te vermijden, is het ook afgeraden om droog te reinigen.
 • PVC houtlook deur: ook een PVC deur in houtlook is te verkrijgen. Door een gedetailleerde nerfstructuur zijn dergelijke deuren net als PVC ramen in houtlook niet te onderscheiden van echt hout. Ook bij deuren kan je kiezen tussen verschillende houttinten en -motieven.
 • Binnen- en buitenzijde: wist je dat je een andere look kan kiezen voor de binnenzijde en de buitenzijde van je PVC ramen? Zo kan je bv. gaan voor een warme PVC-houtfolie voor de buitenkant en een effen kleur voor de binnenkant. Op die manier zet je je ramen volledig naar je hand.
 • Kleur: PVC ramen met houtstructuur in decoratiefolie zijn te verkrijgen in licht eiken, donker eiken, mahonie, oregon, … Laat je de houtnerfstructuur echter in het profiel persen? Dan ben je beperkt tot uniforme kleuren als wit, beige, groen, blauw, …

 

Alternatief: houten ramen

Is het een goed idee om te kiezen voor PVC ramen in imitatiehout? Of ga je toch beter voor het echte werk? Wij sommen alvast enkele verschillen op:

 • Prijs: PVC is een goedkoper materiaal dan hout. Heb je slechts een beperkt budget? Dan kies je dus beter voor PVC in houtimitatie dan echte houten ramen. De lagere aankoopprijs en de langere levensduur zorgen voor een betere prijs-kwaliteitsverhouding van PVC ramen in houtlook.
 • Duurzaamheid: PVC ramen zijn erg goed bestand tegen (extreme) weersinvloeden. In tegenstelling tot houten ramen kunnen ze ook niet rotten of verkleuren. Qua duurzaamheid scoren PVC ramen dus erg hoog. Bovendien is de houtfolie volledig recycleerbaar.
 • Authenticiteit: wil je voor de ultieme authentieke look en feel gaan? Dan blijf je toch beter bij echt hout. Hoewel je de PVC ramen in imitatie tegenwoordig amper kan onderscheiden van echt hout, heb je met houten ramen de meest optimale garantie op een authentieke uitstraling.
 • Brandveiligheid: PVC is in tegenstelling tot hout onbrandbaar. Over het algemeen verhoog je met PVC ramen in houtlook dus de brandveiligheid van je woning.
 • Onderhoud: houten ramen moet je na verloop van tijd behandelen met beits, vernis of olie. PVC ramen in houtlook vragen daarentegen amper onderhoud. Regelmatig reinigen met wat water, een spons en eventueel reinigingsmiddel volstaat.

 

TIP: schakel een professional in voor je PVC ramen met houtlook!

PVC ramen met houtlook plaatsen, doe je best niet zelf. Hiervoor heb je namelijk ervaring en vakkennis nodig. Schakel je een vakspecialist in? Dan betaal je wel arbeidskosten, maar je geniet van heel wat extra voordelen als advies op maat, een snelle en correcte plaatsing, btw-verlaging, … De beste garantie op een correcte prijs is dan weer verschillende offertes vergelijken.

Wil jij graag je PVC ramen met houtlook laten plaatsen door een professional? Dan kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij experts in jouw buurt. Start je aanvraag!